فست فود ؛ پُرسودترین شغل در ایرانی
یک کار خوشمزه! در حال حاضر ساندویچفروشی به تدریج در ایران به صورت یک شغل عمومی و گسترده درآمده هست و برندهای ایرانی توانستهاند جای خود را در بین مردم باز کنند.
به گزارش تالاب: شاید همۀ بر این عقیده استوار باشند که حتی در بدترین شرایط اقتصادی نيز مردم، از خورد و خوراکشان نمیگذرند؛ بنابراین انچه با شکم در ارتباط هست، همۀ وقت بازارش رونق دارد. مشابه آن نيز ساندویچی هست. این غذای فوری یا زودغذا، عنوانی هست برای غذاهایی که به سرعت طبخ و آماده می شوند. انواع ساندویچ به ویژه همبرگر، از فست فودهای متعارف میباشند.
در سالهاي جدید، سخت شدن شرایط اقتصادی کمی تا قسمتی روی ذائقه خوراکی مردم تاثیر گذاشته اما خوشبختانه تنوع فستفودها و ساندویچها آنقدر بالاست که به راحتی خود را با انتظارات مشتریان انطباق میدهد.
گرچه این شغل نيز، مسئولیتها و دردسرهای خود را دارد. اما اگر هم صبر و حوصله و هم کمی سلیقه و برخورد مفید داشته باشید، پس می توانید در این حرفه پیروز شويد و چند نفر دیگر را نيز بعنوان یک کارآفرین مشغول کار کنید.
تنها باید ساندویچفروشان با افزایش کیفیت بتوانند مشتریهاي خود را جذب و حفظ کنند. بازار فست فود یا به عبارتی ساندویچفروشی در ایران در حال گسترش هست گرچه به شرطی که بسترلازم برای کارآفرینان نیز فراهم شود.
فست سـود
«آقا ساندویچ میخواهید، نداریم»؛ صاحب مغازه اصلا پشت سرش را نگاه نمی کند و این را میگوید. میخواهم جوابش را بدهم که آخه هشت صبح کی ساندویچ میخوره؟ اما یک لحظه خاطرات دوران سربازی در شیراز مثل برق از جلو چشمم رد میشود. یاد آقا فیروز میافتم كه مردی 30 و چند ساله بود و یک ساندویچی داشت نرسیده به جایی که شیرازیها به اسم «کلبه» میشناسند.
روز و شب نمیشناخت و همۀ وقت باز بود. صبح ساعت هشت، شیفت گشت راکه تحویل میدادیم به سمت فیروز راه میافتادیم. «آقا فیروز! سه تا همبرگر، مال من تپل باشه»؛ این را میگفتم و با بچهها ساندویچی را میگذاشتیم روی سرمان. «چشم جناب سروان»، خودش میدانست منظورم از تپل چیست. فکر کنم باید اضافه وزنم راکه 10 کیلو هست، مدیون فیروز و ساندویچهایش باشم.
«آقا گفتم ساندویچ نداریم» تشر صاحب ساندویچی، رشته افکارم را پاره می کند. وقتی میگویم خبرنگار هستم، میگوید: «پس کو دوربینت؟» من می مانم وتوضیح که روزنامه و خبرگزاری با صدا و سیما فرق می کند.
غذایی که همواره محبوب است
جواد، صاحب ساندویچی کوچک و تمیزی هست که سر در مغازهاش، بنر یکی از برندهای مطرح ساخت ساندویچ را نصب کرده هست. «مردم از هرچه بگذرند، از شکم نمیگذرند». این را جواد می گوید و ادامه میدهد:« ساندویچ و فست فود، ارتباط مستقیم با شکم دارد؛
پس همین میشود که ما بازار خود ما را داریم، چه در پس کوچه و چه در یک فوت کورت. خوش خوراکی، خصلت ما ایرانیهاست و همۀ وقت به دنبال طعمها و مزههاي جدید و جذاب بودهایم و دنیای ساندویچ و فست فود نيز که دریای تنوع هست و هر روز یه شاهکار جدید خلق می شود».
تقاضا برای این بازار همیشگی است
وی می گوید: با این رشد جمعیت و افزایش روزافزون تقاضا و کمبود وقت برای مردم، طبیعی هست که تقاضا برای این بازار همیشگی باشد و فارغ از بعضی مسائل و گرفتاریها، می توان ساندویچی و فست فود را جزو کسب و کارهای سودآور حساب کرد و این شغل، نه تنها بازار خودش را دارد بلکه سبب رونق بقیه مشاغل نيز شده هست
مثل ساخت نوشابه و ماء الشعیر، نون ساندویچ، خیار شور، قارچ، انواع سس و … . نکته دیگر که این فعال عرصه ساندویچ و فست فود به آن اذعان دارد، این هست که شاید به جهت نبود امکانات مناسب برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت، خوردن ساندویچ در واقع به نوعی تفریح برای مردم تبدیل شده هست.
نحوه راهاندازی یک مغازه ساندویچ فروشی
از جواد میپرسم چگونه شغلش را شروع کرده هست؟ می گوید: «کارم را از شاگردی یه ساندویچی کوچک در دانشگاههاي شهرهای اطراف تهران شروع کردم. اولش از ناچاری و بیکاری بود ولی کمی بعد علاقهمند شدم. بعد که صاحب ساندویچی، کار را رها کرد، خودم رفتم صحبت کردم و کل کار را گرفتم.
اولش سخت بود ولی بعد تدریجی کاملا بر وضعیت مسلط شدم. در اینکار غیر از ساندویچ خوبی که دست مردم می دهید، باید اخلاقتان نيز مفید باشد و درخواست مردم را برآورده کنید». یادتان باشد چون تقاضا برای این بازار همیشگی هست، پس اگر مفید کار کنید و در کارتان کم نگذارید، بدون شک کسب و کار شما نيز همیشگی خواهد بود.
مکانیابی، مهمترین موضوع
بيشتر فعالان عرصه ساخت ساندویچ معتقدند که برای شروع و داشتن کسب و کار پیروز، مکانیابی، مهمترین رکن هست و از همین رو مکانهاي شلوغ مثل بازارها، پاساژها، مراکز تجاری، دانشگاهها و مکانهایي مثل بیمارستانها در اولویت هست.
فست سـود
تازهکارها بخوانند
بهتر هست اگر تازهکار و ناشناخته هستید، مکان کوچکی را اجاره کنید که یک آشپزخانه و گرچه جایی برای نشستن داشته باشد یا حداقل در مکانی باشد که محلی برای نشستن در نزدیک آن باشد؛ اینگونه در تعداد زیادی از هزینهها مثل اجاره و قبض برق صرفهجویی می کنید.
طراحی صحنه و آکسسوار، مهمترین ابزار برای رونق
گرچه اين نكته حايز اهميت هست که در تهیه مکان، به تمیزی آن و عدم مشکلات ناشی از فاضلاب، لوله کشی آب، تمیزی دیوارهاو به رنگ محیط دقت کرده و ملاحظات زیستمحیطی را در نظر بگیرید. میز و صندلی مناسب و چیدمان خلاقانه را نيز فراموش نکنید، همینطور دکوراسیون و بهرهگیری از نورپردازی به شدت در جذب مشتری موثر هست. به طور خلاصه «باید متفاوت باشید».